Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τάβλι και κουλούρι Θεσσαλονίκης έφεραν κοντά Κοτζιά και Τσαβούσογλου

Τάβλι και κουλούρι Θεσσαλονίκης έφεραν κοντά Κοτζιά και Τσαβούσογλου

– Η βόλτα Κοτζιά και Τσαβούσογλου είχε απ’ όλα στην παραλία ακόμα και selfie
– Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κέρασε κουλούρι Θεσσαλονίκης τον Έλληνα ομόλογό του
– Η ζαριά που έριξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς
Δείτε φωτογραφίες από την βόλτα στην Σμύρνη

Αφού τα τσούγκρισαν στο προξενείο και μπροστά στις κάμερες, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου βγήκαν μια βόλτα στους δρόμους της Σμύρνης. Ο Έλληνας και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, περπάτησαν στην προκυμαία και η υποδοχή από τον κόσμο ήταν ενθουσιώδης. Νωρίτερα, στα εγκαίνια για την ανακαίνιση του ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη οι δυο υπουργοί παρά το αρχικό θερμό κλίμα κονταροχτυπήθηκαν όταν ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποθάλπει πραξικοπηματίες λέγοντας: «Δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα τουρκικά εδάφη άνθρωποι οι οποίοι χαρακτηρίζονται προδότες απο εσάς. Δεν θα αφήσουμε τους επίδοξους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε». Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σήκωσε το γάντι λέγοντας: «Ευχαριστώ την Τουρκία για την φιλοξενία που δίνει στους διπλωμάτες μας. Εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Αυτό που έχουμε πάντα στη χώρα μας είναι τις διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου».

Η βόλτα στην προκυμαία – Το τάβλι και το κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην βόλτα που έκαναν στην παραλία της Σμύρνης, μίλησαν με κόσμο και τσίμπησαν και κάτι. Ο Τσαβούσογλου έκοψε ένα κομμάτι από το κουλούρι Θεσσαλονίκης που τους προσφέρθηκε και το μοιράστηκε με τον κ. Κοτζιά υπο τα βλέμματα όσων τους παρακολουθούσαν.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Κοτζιάς έριξε μια ζαριά και δεν αναφώνησε «πάλι ντόρτια ήφερα». Ένα ζευγάρι έπαιζε τάβλι και δεν φάνηκαν και πολύ ενθουσιασμένοι που τους κόπηκε η παρτίδα…

Σε ένα τραπέζι λίγο παρακάτω, έγιναν ενθουσιώδεις χειραψίες από τους θαμώνες με τα χαμόγελα να περισσεύουν.

Συνεχίζοντας την βόλτα τους στην πόλη ο κ. Κοτζιάς ανταπέδιδε τους χαιρετισμούς από τους πολίτες. Δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με κόσμο και να βγάλουν ακόμα και selfie.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις