Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέξας: Εισαγγελέας μηνύει αξιωματούχους γιατί ζητούν από πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκα

Τέξας: Εισαγγελέας μηνύει αξιωματούχους γιατί ζητούν από πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκα

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας μηνύει αξιωματούχους στο Όστιν γιατί επιμένουν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σούπερ μάρκετ και εστιατόρια έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν από τους πελάτες τους να φορούν μάσκα.

Το Τέξας ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσια κτίρια και πολλούς εξωτερικούς χώρους την Τετάρτη, μαζί με τον τερματισμό των περιορισμών πληρότητας για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο στο Όστιν, την πρωτεύουσα της πολιτείας, ψήφισε να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική η χρήση της.

«Είπα στην Κομητεία Τράβις και την Πόλη του Όστιν να συμμορφωθούν με τον πολιτειακό νόμο για τη μάσκα. Με αγνόησαν. Άρα, για ακόμα μια φορά, τους σέρνω στο δικαστήριο», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Κεν Πάξτον σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πολλές μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σούπερ μάρκετ και εστιατορίων στο Τέξας έχουν πει ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν από τους πελάτες τους να φορούν μάσκα.

Αυτό είναι δικαίωμά τους, ανέφερε ο Πάξτον σε επιστολή με ημερομηνία 10 Μαρτίου προς τον δήμαρχο του Όστιν Στιβ Άντλερ και τον δικαστή της κομητείας Τράβις Άντι Μπράουν. Ωστόσο η απόφαση αυτή «δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Πόλης του Όστιν ούτε της Κομητείας Τράβις», πρόσθεσε.

Ο Άντλερ δήλωσε την Πέμπτη (11/3) σε συνέντευξή του στο MSNBC: «Νομίζουμε ότι η μάσκα είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι τώρα η ώρα να διακινδυνεύσουμε. Δεν έχουμε προχωρήσει ακόμα πολύ. Ακόμα παλεύουμε με τον ιό».

Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνά τις 500.000, ο υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη χώρα. Περίπου το 20% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου.

Το Τέξας ήταν από τις πρώτες πολιτείες στις ΗΠΑ που ξανάνοιξαν την οικονομία του μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις