Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέξας: Ο μακελάρης πυροβολούσε επί 45 λεπτά – Πότε αγόρασε τα όπλα

Τέξας: Ο μακελάρης πυροβολούσε επί 45 λεπτά – Πότε αγόρασε τα όπλα

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος προστέθηκε στη λίστα των μακελάρηδων των ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή εισβολή του στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, όπου σκόρπισε τον θάνατο. 

Δεκαεννέα παιδάκια και δύο δασκάλες έχασαν τη ζωή τους, με την επίθεση να αποτελεί τη δεύτερη πιο θανατηφόρα που έχει καταγραφεί σε σχολείο στις ΗΠΑ. 

Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα: Η μαρτυρία 9χρονου που επέζησε από το μακελειό στο Τέξας

Τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι: ένα 10χρονο κορίτσι και μια 66χρονη γυναίκα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και πιο ελαφριά είναι δύο κοριτσάκια, 10 και 9 ετών.

Καρέ-καρέ η εισβολή του μακελάρη στο σχολείο

https://twitter.com/MetiGashi9/status/1529244181327126528?s=20&t=R7rELbaKn5t4Xqk8V0t8Aw

Μαζί με τις αστυνομικές αρχές και τη συνοριοφυλακή, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης ήταν και ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς. Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πυροβολισμοί κράτησαν τουλάχιστον 45 λεπτά από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό στο σχολείο.

«Θα πεθάνετε» φώναζε στα παιδιά ο δράστης του μακελειού στο Τέξας – Σκότωσε 10χρονη ενώ καλούσε σε βοήθεια

Όπως έγινε γνωστό, ο 18χρονος μακελάρης αγόρασε νόμιμα τα δύο τουφέκια AR-15 και τα 375 φυσίγγια την περασμένη εβδομάδα, μετά τα 18α γενέθλια του. Πριν από την επίθεση, άφησε ένα πυροβόλο όπλο στο φορτηγό του και πέταξε πυρομαχικά στην είσοδο του σχολείου.

Με πληροφορίες από Daily Mail, New York Post, Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις