Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελ Αβίβ: Δύο Γάλλοι ανάμεσα στους τραυματίες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς

Τελ Αβίβ: Δύο Γάλλοι ανάμεσα στους τραυματίες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς
Reuters

Δύο Γάλλοι τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση με αυτοκίνητο που εμβόλισε πεζούς στο προάστιο Ραανάνα του Τελ Αβίβ. Την ευθύνη της επίθεσης που άφησε πίσω της μία νεκρή 70χρονη και τουλάχιστον 17 τραυματίες, έχει αναλάβει η Χαμάς.

Δύο νεαροί Γάλλοι είναι μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο στη Ραανάνα του βόρειου Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε το Κε ντ’ Ορσέ, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ως γνωστόν, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία 70χρονη γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι 17 άνθρωποι.

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε δύο Παλαιστίνιους ως υπόπτους.

«Η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την τρομοκρατική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 17, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σήμερα (σ.σ. 15.01.2024) στη Ραανάνα. Δύο νεαροί συμπατριώτες μας είναι μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε το Υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχει «κινητοποιηθεί πλήρως» το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ ώστε να παρασχεθεί όποια βοήθεια χρειαστεί στους τραυματίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις