Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Το τελευταίο αντίο ετοιμοθάνατου χιμπατζή στον καλύτερό της φίλο [vid]

χιμπατζής

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το τελευταίο αντίο του ετοιμοθάνατου χιμπατζή Mama στον καλύτερό της φίλο.

Ο χιμπατζής Mama έφτασε τα 59 της χρόνια έχοντας ζήσει μια εκπληκτική ζωή στο Burgers’ Zoo. Αφού η Mama αρρώστησε, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε γρήγορα.

Η Mama τον Απρίλιο του 2016 έφτασε σε σημείο να αρνείται να φάει και να πιει νερό. Τότε ήταν που την επισκέφθηκε ο παλιός της φίλος και καθηγητής Jan van Hooff. Οι δυο τους γνωρίζονταν από το 1972.

Το βίντεο από τη συνάντησή τους για το τελευταίο αντίο ραγίζει καρδιές. Ο άρρωστος χιμπατζής, που ήταν ετοιμοθάνατος, φαίνεται να αντιδρά με απίστευτη χαρά όταν συνειδητοποιεί ότι την επισκέφθηκε ο καλύτερός της φίλος.

 

Το τελευταίο αντίο

Το χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη της Mama που προσπαθεί να απλώσει το χέρι της και χαϊδεύει το κεφάλι του καθηγητή Jan van Hooff. Όταν αρχικά δεν τον αναγνώρισε, η συμπεριφορά της ήταν αδιάφορη. Πριν τη συνάντησή τους αρνούνταν ό,τι τρόφιμα της έδιναν αλλά και το νερό.

Ο δεσμός όμως που είχε αναπτύξει με τον καθηγητή Jan van Hooff δεν την άφησε ασυγκίνητη στην τελευταία τους συνάντηση. Ήταν η ευκαιρία τους για το τελευταίο αντίο. Πράγματι η Mama πέθανε μία εβδομάδα μετά από τη συγκλονιστική τελευταία τους συνάντηση.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις