Site icon NewsIT
12:19 | 30.04.24

Τεράστιες ζημιές στο «κάστρο του Χάρι Πότερ» στην Οδησσό μετά από ρωσική επίθεση με πυραύλους

An educational institution building burns after a Russian missile strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Odesa, Ukraine April 29, 2024. REUTERS/Sergey Smolentsev

Newsit Newsroom

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμβληματικό κάστρο της Οδησσού στην Ουκρανία που είναι γνωστό και ως «το Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από επίθεση της Ρωσίας.

Από την επίθεση το κάστρο της Οδησσού υπέστη τεράστιες ζημιές, ενώ από τους πύραυλους της Ρωσίας που χτύπησαν την περιοχή πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την επίθεση οι κάτοικοι δεν είχαν αρκετό χρόνο προκειμένου να βρουν καταφύγιο για να προστατευθούν.

Το κάστρο της Οδησσού είναι ένα κτίριο γοτθικού στιλ και είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης.

Οι κάτοικοι της Οδησσού μάλιστα παρακολουθούσαν το κτίριο να καίγεται χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι.

«Εξετάζουμε τον τύπο του πυραύλου. Οι ειδικοί προχώρησαν στην απαραίτητη αξιολόγηση για αυτό τον σκοπό. Όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, εργάζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης. Ακόμη ένα έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο Ντμίτρο Πλεντετσούκ, εκπρόσωπος Νότιων Δυνάμεων Ουκρανίας.

castle poter reuters

Να σημειωθεί ότι οκτώ από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους και ένα παιδί τεσσάρων ετών.

Φωτογραφίες Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version