Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα μας τρελάνει η NASA! Σμήνος κομητών η “εξωγήινη υπερκατασκευή”

Θα μας τρελάνει η NASA! Σμήνος κομητών η “εξωγήινη υπερκατασκευή”

Έχει περάσει καιρός από την παρατήρηση “εξωγήινης υπερκατασκευής” στο βαθύ διάστημα. Οι συζητήσεις περί εξωγήινων, όπως ήταν αναμενόμενο, είχαν πάρει φωτιά.

Η NASA πλέον επιστρέφει με μια νέα εικασία για το ανεξήγητο αντικείμενο σε τροχιά γύρω από ένα μακρινό άστρο. Εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για σμήνος κομητών. Όλα είχαν ξεκινήσει όταν αστρονόμοι που έχουν εκπαιδευτεί στο Spitzer Space Telescope της NASA παρατήρησαν το φως του άστρου KIC 8462852, γνωστού και ως Tabby Star, να εξασθενεί.

Μετά από καιρό η NASA έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σημειώνοντας πως η εξασθένιση μπορεί να προκαλείται από κομήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το Tabby Star. Ωστόσο δεν είναι και απολύτως σίγουρη για το συγκεκριμένο σενάριο και θα συνεχίσει να κάνει περισσότερες παρατηρήσεις.

“Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τι συμβαίνει με αυτό το αστέρι, αλλά αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον”, σημείωσε ο Massimo Marengo του Iowa State University. Ο αστρονόμος Jason Wright από το πανεπιστήμιο Penn State ήταν ο πρώτος που είχε υποστηρίξει ότι το μυστήριο αντικείμενο αποτελεί “εξωγήινη υπερκατασκευή” που σχεδιάστηκε για να δεσμεύσει ενέργεια από το αστέρι. “Οι εξωγήινοι θα πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο σενάριο που εξετάζουμε, αλλά έμοιαζε με κάτι που θα περίμενες να κατασκευάσει εξωγήινος πολιτισμός”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε