Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι τζιχαντιστές θέλουν αίμα αθώων! Θα ανατινάζουν αεροπλάνα στη μνήμη του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Οι τζιχαντιστές θέλουν αίμα αθώων! Θα ανατινάζουν αεροπλάνα στη μνήμη του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Να σκορπίσει τον θάνατο με επιθέσεις αυτοκτονίας σε πτήσεις πάνω από μεγάλες δυτικές πόλεις σχεδιάζει προς τιμήν του Οσάμα Μπιν Λάντεν η Αλ Κάιντα.

Όπως προειδοποιούν αξιωματούχοι υπηρεσιών πληροφοριών, έχουν βάλει στο… μάτι Βρετανούς που πολεμούν για ένοπλες ομάδες στη Συρία με στόχο να τους στρατολογήσουν και να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας για μια θεαματική επίθεση.

Η τρομοκρατική ομάδα Khorasan, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, φέρεται να έχει στείλει μέλη της στη Συρία προκειμένου να “ανακαλύψει” πολίτες με βρετανικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά διαβατήρια που θα μπορούσαν να περάσουν εκρηκτικά σε πτήση.

Οι σύμμαχοι της τρομοκρατικής ομάδας στην Υεμένη εργάζονται για την ανάπτυξη μιας μη ανιχνεύσιμης βόμβας που θα μπορεί να εμφυτευτεί στο σώμα ενός βομβιστή αυτοκτονίας, καθώς και για άλλες συσκευές που δεν θα γίνονται ανιχνεύσιμες από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών στην Καμπούλ, έχει διαταχθεί από τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Ayman al-Zawahiri. Στοχεύουν αρχικά αμερικανικές πόλεις αλλά και πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι.

Θα θεωρούνταν φόρος τιμής στον Οσάμα Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε σε επιχείρηση στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011 και ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001.

Η τρομοκρατική ομάδα Khorasan φέρεται να έχει στις τάξεις της 50 – 60 βετεράνους μαχητές από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και να τους εκπαιδεύει για τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

“Ο ιδανικός στόχος τους είναι να εντοπίσουν και να εκπαιδεύσουν έναν κάτοχο με δυτικό διαβατήριο που δεν μας είναι γνωστός ώστε να μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικό μηχανισμό σε αεροπλάνο και να τον πυροδοτήσει πάνω από μια σημαντική δυτική πόλη.

Έτσι, ένας κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου χωρίς “σκοτεινό” παρελθόν θα ήταν ιδανικός. Γνωρίζουμε ότι ψάχνουν τον κατάλληλο εδώ και καιρό και να επιχειρούν να φτιάξουν μη ανιχνεύσιμα εκρηκτικά”, σημείωσε ανώτερος αξιωματούχος στην Καμπούλ.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά αεροδρόμια μετά τις αναλυτικές οδηγίες που δημοσίευσε η Αλ Κάιντα για το πώς μπορεί να περάσει κάποιος κρυφά βόμβα και να ανατινάξει επιβατικό αεροσκάφος.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε