Δευτέρα, 22 Απρ.
16oC Αθήνα

Θρήνος στο Νιου Τζέρσεϊ! Νεκρά έξι παιδιά από αδενοϊό σε νοσοκομείο

Θρήνος στο Νιου Τζέρσεϊ! Νεκρά έξι παιδιά από αδενοϊό σε νοσοκομείο

Στην θλίψη βυθίστηκε το Χάσκελ του Νιού Τζέρσεϊ, καθώς έξι παιδιά πέθαναν και άλλα 12 νοσηλεύονται από αδενοϊό που στο Κέντρο Ουάνακι για Νοσηλεία και Αποκατάσταση.

Οι αδενοϊοί συνήθως προκαλούν ήπια ασθένεια, με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Η εξήγηση του υπουργείου υγείας της πολιτείας ήταν πως τα παιδιά αυτά που προσβλήθηκαν σε αυτήν την περίπτωση είχαν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Κέντρο Ουάνακι έλαβε “οδηγία να μην δεχθεί νέους ασθενείς έως ότου λήξει το ξέσπασμα της νόσου και αυτό συμμορφώθηκε πλήρως”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών οι αδενοϊοί μπορούν να προκαλέσουν από ήπια ως σοβαρή νόσο, αν και η περίπτωση να νοσήσει κάποιος σοβαρά είναι λιγότερο συνηθισμένη. Οι άνθρωποι με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή αναπνευστικά ή καρδιακά νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά όταν προσβληθούν από αδενοϊό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Το ξέσπασμα αυτό στο Ουάνακι, το οποίο προκλήθηκε από τον αδενοϊό 7, “προσέβαλε πολύ ευαίσθητα ιατρικώς παιδιά με σοβαρά αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι το Κέντρο “ενημέρωσε σύντομα όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες μόλις εντοπίστηκε ο ιός” στις 9 Οκτωβρίου.

Οι ακριβείς ηλικίες των παιδιών που πέθαναν δεν ανακοινώθηκαν για λόγους σεβασμού του ιατρικού απορρήτου, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Νικόλ Κίργκαν.

Η έρευνα των πολιτειακών αρχών συνεχίζεται, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ το νοσοκομείο δεν δέχεται άλλους ασθενείς.

“Ο συνδυασμός ενός κακού στελέχους του αδενοϊού με τον ευαίσθητο πληθυσμό οδήγησε σε ένα πιο σοβαρό ξέσπασμα” της νόσου, σημείωσε το υπουργείο.

Το κέντρο αυτό στο Χάσκελ είναι ιδιωτικό. Προς το παρόν δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο που του έκανε το BBC.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις