Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θύελλα αντιδράσεων! Έβαλαν ουρακοτάγκους να παίζουν μποξ για σόου [vid]

Θύελλα αντιδράσεων! Έβαλαν ουρακοτάγκους να παίζουν μποξ για σόου [vid]

Οργή έχει προκαλέσει το σόου ουρακοτάγκων να παίζουν μποξ σε ζωολογικό κήπο της Μπανγκόκ.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου δύο ουρακοτάγκοι με γάντια του μποξ και χαρακτηριστικά σορτσάκια μάχονται για να δώσουν θέαμα σε ντόπιους και τουρίστες. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων δεν άργησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, απαιτώντας το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου Safari World στην Ταϊλάνδη.

“Οι ουρακοτάγκοι είναι εξαιρετικά έξυπνα ζώα και ο ζωολογικός κήπος εκμεταλλεύεται το γεγονός”, τόνισε τουρίστας που κατέγραψε με την κάμερά του τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια του και καταδίκασε τον ζωολογικό κήπο. “Είναι τόσο έξυπνα ζώα και μπορούν να καταλάβουν πότε τα γελοιοποιούν. Αναστατώθηκα τόσο πολύ που γύρισα και έκανα ντους για να ξεπλύνω όλο αυτό από πάνω μου”, τόνισε η Samantha Fuller.

“Είναι σοκαριστικό το γεγονός πως συνεχίζεται μια τόσο βάναυση μεταχείριση και εκμετάλλευση ζώων για τη λεγόμενη “ψυχαγωγία” των τουριστών”, τόνισε ο Philip Mansbridge, επικεφαλής του International Fund for Animal Welfare (IFAW).

“Οι ουρακοτάγκοι είναι ιδιαίτερα ευφυή και ευαίσθητα ζώα που μοιράζονται το 97% του DNA τους με τους ανθρώπους και δεν ανήκουν σε ένα ρινγκ όπου είναι ντυμένοι και καλούνται να παίξουν μποξ”. Εκτός από τους δύο ουρακοτάγκους μποξέρ, σε άλλους ουρακοτάγκους είχαν φορέσει μπικίνι και τους είχαν δώσει να κρατάνε κάρτες για να παρουσιάζουν κάθε γύρο.

“Όταν βλέπεις αυτά τα ζώα να κάνουν δυσάρεστα και αγχωτικά κόλπα δεν είναι επειδή θέλουν να το κάνουν αλλά επειδή φοβούνται και συχνά υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ, κάψιμο με τσιγάρο και ξυλοδαρμό αν δεν υπακούσουν στην εκπαίδευση”, τόνισε εκπρόσωπος της PETA.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε