Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τίλερσον “αδειάζει” Τραμπ για τη Βιρτζίνια

Τίλερσον “αδειάζει” Τραμπ για τη Βιρτζίνια
Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχει θέση στην αμερικανικό δημόσιο διάλογο για το μίσος και τη βία που εκδηλώθηκε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. Ήταν μια προσπάθεια να… συμμαζέψει το χάος που προκάλεσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο πριν τη συνάντησή του με την Λαναδή ομόλογό του Κρίστια Φρίλαντ, ο Τίλερσον σχολίασε τις κοινές αξίες των ΗΠΑ και του Καναδά δηλώνοντας: “Νομίζω ότι γι’ αυτό είναι πρέπον να σχολιάσω τα πρόσφατα γεγονότα στην Βιρτζίνια και την καταδίκη μας τέτοιου μίσους και βίας”.

Την περασμένη Κυριακή, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πορεία ακροδεξιών οργανώσεων, οι οποίες περιελάμβαναν την Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζί, ένας ακροδεξιός έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος και σκότωσε μια νεαρή γυναίκα. Κατά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, φταίνε και οι δυο πλευρές…

“Απλώς δεν υπάρχει θέση γι’ αυτό στον δημόσιο διάλογό μας, και θέλω να προσθέσω και την δική μας καταδίκη”, είπε ο Τίλερσον, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξίσωσε τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής με τους αντιρατσιστές διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις