Site icon NewsIT

Την εκτέλεσαν μπροστά στον τάφο του συζύγου της

22.01.2012 | 12:07
Την εκτέλεσαν μπροστά στον τάφο του συζύγου της

Άγνωστοι εκτέλεσαν μια χήρα ενώ διάβαζε το Κοράνι στο μνήμα του συζύγου της στην επαρχία Πατάνι της νότιας Ταϊλάνδης.

Η Τζο Σόνγκσα, 49 ετών, βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή μπροστά στον τάφο του συζύγου της, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από μουσουλμάνους αυτονομιστές μαχητές, ανέφερε η εφημερίδα Bangkok Post.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Τζο πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Βρέθηκε στην περιοχή Σάι Μπούρι στην επαρχία Πατάνι, 700 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Η γυναίκα, που πέθανε ακαριαία, επισκεπτόταν τον τάφο του συζύγου της συχνά και διάβαζε το Κοράνι, ανέφερε η αστυνομία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το φόνο της στους αυτονομιστές.

Μετά το θάνατο του συζύγου της η Τζο είχε ενταχθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα αρωγής στις οικογένειες οι οποίες πλήττονται από τη βία στο νότο.

Οι τέσσερις επαρχίες του λεγόμενου “βαθέως νότου” της χώρας –η Ναρατιβάτ, η Πατάνι, η Σάτουν και η Γιάλα– είναι οι μόνες όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι στο βουδιστικό βασίλειο της Ταϊλάνδης.

Η περιοχή σπαράσσεται από ένα πόλεμο χαμηλής έντασης, σημείο έναρξης του οποίου θεωρείται ο Ιανουάριος του 2004. Η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.200 ανθρώπους.

Διαβάστε
Συρία: 96 νεκροί μόνο σε μια μέρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version