Κόσμος

Την πυροβόλησαν στο κεφάλι την έβαλαν σε σάκο και την πέταξαν στο ποτάμι γιατί παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε! Και έζησε!

- Η φρικιαστική ιστορία έρχεται στο φως και έγινε στο Πακιστάν μια εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας εγκύου επειδή κι εκείνη παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε!
- Η 20χρονη Σάμπα Κάϊζερ πυροβολήθηκε από τον πατέρα και τον αδερφό της και την πέταξαν σε ένα ποτάμι
- Όμως εκείνη ήταν ζωντανή και με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

Άλλη μια απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως με πρωταγωνίστρια μια νεαρή Πακιστανή η οποία επέζησε αφού πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σε κανάλι από την οικογένειά της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε!

Την υπόθεση ανακοίνωσε η αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μίας εγκύου, ένα “έγκλημα τιμής” –όπως αποκαλείται–που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Η Σάμπα Κάιζερ, περίπου 20 ετών, πυροβολήθηκε από τον πατέρα, τον αδελφό και δύο άλλους συγγενείς της στη συνοικία Χαφιζαμπάντ της κεντρικής επαρχίας Παντζάμπ.

Στη συνέχεια, την έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και την πέταξαν σε κανάλι θεωρώντας ότι είναι νεκρή, αλλά εκείνη επέζησε και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατάφερε να φθάσει σε νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η οικογένειά της είχε εξοργιστεί μαζί της γιατί η Σάμπα παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε, τον Μοχάμεντ Κάιζερ, σε δικαστήριο αυτή την εβδομάδα χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και των αδελφών της.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το πρόσωπό της κι άλλη μία την έπληξε στο χέρι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της Μακσούντ Άχμεντ και τον αδελφό της Ισχφάκ Μακσούντ κι αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Το περιστατικό σημειώνεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μίας 25χρονης εγκύου από συγγενείς της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα της επιλογής της, παρά την επιθυμία της οικογένειάς της να παντρευτεί έναν ξάδελφό της. Ο λιθοβολισμός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τα “εγκλήματα τιμής”.

Οι οικογένειες στην βαθιά συντηρητική ισλαμική κοινωνία το θεωρούν προσβολή αν οι κόρες τους παντρευτούν έναν άνδρα της επιλογής τους.

Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε “εγκλήματα τιμής”, σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation.

Στις περιπτώσεις αυτές οι ύποπτοι συχνά δεν τιμωρούνται εκμεταλλευόμενοι, σύμφωνα με δικηγόρους, “παράθυρα” παρωχημένων και πολύπλοκων νόμων που επιτρέπουν στις οικογένειες να συγχωρούν τους δολοφόνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πακιστάν: Η αδελφή της εγκύου που λιθοβολήθηκε λέει πως την σκότωσε ο άντρας της

Πακιστάν: Οι συγγενείς της εγκύου που λιθοβολήθηκε ζητούσαν χρήματα για να μην το κάνουν!

Πακιστάν: Σκότωσε την πρώτη του γυναίκα ο άντρας της εγκύου που λιθοβολήθηκε

Τη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου γιατί παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε

Ιράν 2013: Ο λιθοβολισμός παραμένει αλλά ο δικαστής μπορεί να διαλέξει άλλη ποινή θανάτου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 3