Κόσμος

Το Twitter «γλεντάει» τον Ντόναλντ Τραμπ για τους «μετανάστες που τρώνε κατοικίδια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονες είναι οι διεργασίες στο επιτελείο του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από την «ήττα» που δέχθηκε στo debate της Τετάρτης (11.09.24) για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με τη Δημοκρατική Καμάλα Χάρις να κερδίζει συνεχώς έδαφος, πραγματοποιώντας μία από τις πιο αφοπλιστικές της εμφανίσεις.

Οι πρώτες αναλύσεις από τις ΗΠΑ και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά την υφήλιο συμφωνούν ότι η Καμάλια Χάρις κατάφερε να φέρει τον Ντόναλντ Τραμπ σε θέση άμυνας και να τον βγάλει εκτός ισορροπίας.

Γεγονός, μάλιστα, που σχολιάστηκε από πολλά διεθνή μέσα, με χαρακτηριστικό το καυστικό εξώφυλλο των Times, που δείχνει τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, να βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μία κατηφόρα με ένα γκολφ καρτ και τη φράση: «Σε μπελάδες».

time trump

Την ίδια στιγμή, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πλημμύρισαν με σατιρικές εικόνες, βίντεο και memes που εμφανίζουν ως προστάτη των κατοικιδίων τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τον ψευδή ισχυρισμό του ότι μετανάστες «τρώνε σκύλους και γάτες» στη διάρκεια της τηλεμαχίας με την Κάμαλα Χάρις.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος έχασε την ψυχραιμία του όταν η Δημοκρατική αντίπαλός του τον ειρωνεύτηκε για το μέγεθος του πλήθους στις συγκεντρώσεις του, τις ποινικές δίκες του και τη στάση του στο θέμα των αμβλώσεων και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό ότι μετανάστες από την Αϊτή «τρώνε κατοικίδια» στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο.

Οι ισχυρισμοί του, φυσικά, δεν έμειναν ασχολίαστοι από τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου μέσα σε λίγα λεπτά έστησαν ένα «πάρτι» με δεκάδες memes υπό το hashtag #PetsForTrump. 

Αϊτή κατά Τραμπ για τους «μετανάστες που τρώνε σκύλους και γάτες»

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση της Αϊτής κατήγγειλε τις «προκατειλημμένες δηλώσεις» που έκαναν στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ –ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ– σύμφωνα με τις οποίες Αϊτινοί μετανάστες στο Οχάιο αρπάζουν σκύλους και γάτες για να τους φάνε.

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμπατριώτες μας στο εξωτερικό πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, διασύρονται και απανθρωπιούνται ώστε να εξυπηρετηθούν πολιτικά εκλογικά συμφέροντα», υπογράμμισε το υπουργείο Απόδημων Αϊτινών σε ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
6
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα