Κόσμος

Το Ιράν προτείνει ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ και στο «βάθος» παζάρι για τα πυρηνικά της Τεχεράνης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή οι διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, κορυφώνονται.

Το Ιράν επιδιώκει την αποφυλάκιση δεκατριών Ιρανών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάμεσά τους επτά διπλής εθνικότητας Ιρανοαμερικανοί, δύο Ιρανοί μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ και τέσσερις Ιρανοί πολίτες χωρίς άδεια παραμονής στην αμερικανική επικράτεια.

Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για ανταλλαγή κρατουμένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «να δραστηριοποιηθεί αντί να κάνει θεατρικά σόου».

«Είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε κρατούμενους με την Ουάσιγκτον… Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να απελευθερώσουν φυλακισμένους Ιρανούς πολίτες άνευ όρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναάνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Την Τρίτη (16.08.2022), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν έγραψε στο Twitter ότι ο Σιαμάκ Ναμάζι έχει συμπληρώσει 2.500 ημέρες άδικης κράτησης στο Ιράν και ότι η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την ελευθερία όλων των Αμερικανών που κρατούνται στη χώρα.

Η δήλωση του Νάσερ Καναάνι συμπίπτει με την κορύφωση των προσπαθειών για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν την απάντηση του Ιράν στην «τελική» πρόταση της ΕΕ για την διάσωση της συμφωνίας, αφού η Τεχεράνη κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιδείξει ευελιξία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ