Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χτύπημα «περιορισμένης έκτασης» στο Ιράν σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Άγνωστο το πότε

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χτύπημα «περιορισμένης έκτασης» στο Ιράν σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Άγνωστο το πότε

Με κομμένη την ανάσα αναμένει όλος ο κόσμος την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν το περασμένο Σάββατο (13/04/2024).

Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN εξέφρασαν την άποψη πως το Ισραήλ θα κάνει χτυπήματα περιορισμένης έκτασης στο Ιράν, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα για απάντηση που μπορεί να βάλει μεγαλύτερη φωτιά στη Μέση Ανατολή.

«Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μας προειδοποιήσουν.

Γνωρίζουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν είναι πιθανό να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας σε ό,τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Οι ΗΠΑ «είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» εάν το Ισραήλ δεν απαντήσει, είπε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε πως «οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές».

Άλλωστε οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει και από τις δυο πλευρές να ρίξουν τους τόνους καθώς η εύθραυστη ισορροπία που επικρατεί στην περιοχή μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και να οδηγηθούμε σε σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

Για την ώρα το Ισραήλ δεν έχει ενημερώσει επίσημα τις ΗΠΑ για το οποιοδήποτε χτύπημα στο Ιράν ενώ και το πολεμικό συμβούλιο έχει αποφασίσει πως θα γίνει επίθεση αλλά δεν έχει καταλήψει στο πως και στο πότε θα συμβεί αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις