Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Ισραήλ στέλνει αεροπλάνα σε όλη την Ευρώπη για τον επαναπατρισμό εφέδρων

Το Ισραήλ στέλνει αεροπλάνα σε όλη την Ευρώπη για τον επαναπατρισμό εφέδρων

Εκατοντάδες Ισραηλινοί, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες της Ευρώπης και να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ για να συμμετάσχουν στον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα πως έχει στείλει μεταγωγικά αεροπλάνα στην Ευρώπη για να μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους εκατοντάδες Ισραηλινούς οι οποίοι θα υπηρετήσουν ως έφεδροι στον πόλεμο στη Γάζα που μαίνεται από το Σάββατο μετά την εισβολή ενόπλων της Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως αεροπλάνα Hercules λαμβάνουν μέρος στην επείγουσα αερομεταφορά. Δεν έκανε γνωστό πού στην Ευρώπη έχουν σταλεί.

Εξάλλου, στη Μόσχα, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ έκανε σήμερα γνωστό πως η Μόσχα και η Ουάσινγκτον δεν βρίσκονται σε επαφή αναφορικά με την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

«Έχουν κληθεί 300.000 έφεδροι»

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντανιέλ Χαγκάρι, το Ισραήλ από το Σάββατο έχουν κληθεί 300.000 έφεδροι. «Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε καλέσει τόσους πολλούς εφέδρους», υπογράμμισε. «Περνάμε στην επίθεση». 

Ο μεγάλος αριθμός εφέδρων υποδηλώνει – σύμφωνα με τους αναλυτές – πως το Ισραήλ ετοιμάζει μια χερσαία επίθεση στην Παλαιστίνη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις