Κόσμος

Το Ισραήλ θα σταματά τις εχθροπραξίες 4 ώρες κάθε μέρα για την απομάκρυνση των αμάχων, λέει ο Λευκός Οίκος

Το Ισραήλ ξεκινά από σήμερα τετράωρες παύσεις εχθροπραξιών – τόσο βομβαρδισμών όσο και επίγειων επιχειρήσεων – στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να φεύγουν με ασφάλεια οι άμαχοι.

Την σχετική ανακοίνωση για την παύση εχθροπραξιών εκ μέρους του Ισραήλ για την ασφαλή αποχώρηση των αμάχων, ανακοίνωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Axios, Μπαράκ Ραβίντ.

Παραμένει άγνωστο αν το Ισραήλ εξασφάλισε κάποιο αντάλλαγμα για την απόφασή του αυτή, όπως την απελευθέρωση κάποιων ομήρων της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα σήμερα, 9.11.2023, το πρακτορείο Reuters – επικαλούμενο δική του πηγή – μετέδιδε πως οι επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ντόχα για να συζητήσουν τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και μια παύση στον πόλεμο Χαμάς – Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σλοβακίας μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων του με τον Επστάιν
«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ για την παραίτησή του
Μίροσλαβ Λάιτσακ
Πάνω από 32 νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα που βάζει σε κίνδυνο την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι ενέργειές του έγιναν ως αντίποινα για ένα περιστατικό κατά το οποίο οκτώ Παλαιστίνιοι αντάρτες βγήκαν από μια σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα
Λωρίδα της Γάζας