Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Το Μιλάνο έτοιμο να απαγορεύσει το παγωτό και την πίτσα μετά τα μεσάνυχτα

Το Μιλάνο έτοιμο να απαγορεύσει το παγωτό και την πίτσα μετά τα μεσάνυχτα
Reuters

Για πολλούς, ένα παγωτό αργά το βράδυ στο Μιλάνο είναι μέρος της ιταλικής κουλτούρας, αλλά αυτό κινδυνεύει να γίνει μία γλυκιά ανάμνηση…

Το Μιλάνο σκέφτεται να απαγορεύσει το παγωτό μετά τα μεσάνυχτα με νόμο για να αντιμετωπίσει τα παράπονα που υπάρχουν για αυξημένο θόρυβο αργά το βράδυ λόγω της κατανάλωσης παγωτού και πίτσας.

Αν ψηφιστεί, ο νέος νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και να διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Η πρόταση, θα απαγορεύσει όλα τα φαγητά που παίρνουν από έξω, συμπεριλαμβανομένης της πίτσας και των ποτών, μετά τις 12.30 π.μ. τις καθημερινές και τη 1.30 π.μ. τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να παταχθούν οι θορυβώδεις ομάδες που συνωστίζονται στους δρόμους και δεν αφήνουν τους κατοίκους να ηρεμήσουν.

Η απαγόρευση θα ισχύσει σε 12 συνοικίες του Μιλάνου: Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese, and Darsena-Navigli.

«Στόχος είναι μια ισορροπία μεταξύ της κοινωνικότητας και της ψυχαγωγίας, της ηρεμίας και της υγείας των κατοίκων και της ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας των εμπόρων και των επιχειρηματιών», δήλωσε ο Μάρκο Γκρανέλι, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την ασφάλεια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική πόλη προσπαθεί να απαγορεύσει το παγωτό αργά τη νύχτα.

Το 2013, το δημοτικό συμβούλιο -υπό τον τότε δήμαρχο Giuliano Pisapia απέτυχε στην προσπάθειά του να απομακρύνει από τους δρόμους τους λάτρεις του μεταμεσονύκτιου παγωτού.

Πληροφορίες από Skynews

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις