Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Τώρα μετανιώνει ο Κρις Κρίστι: Λάθος που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο

Τώρα μετανιώνει ο Κρις Κρίστι: Λάθος που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν στην ομάδα που προετοίμασε τον Αμερικανό πρόεδρο για το πρώτο (και μάλλον τελευταίο) debate ενόψει εκλογών και λίγες μέρες μετά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αντίθετα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κρις Κρίστι μπήκε στην εντατική. Και αφού κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος η συμπεριφορά του. Ό,τι δεν κάνει ο Τραμπ δηλαδή…

Ο Κρίστι όχι απλά νοσηλεύτηκε αλλά χρειάστηκε να μείνει επτά μέρες στην Εντατική για να ξεπεράσει την Covid-19. Σε ανακοίνωσή του παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος που δεν φόραγε μάσκα στον Λευκό Οίκο.

Click4more Καλπάζει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Ένα εκατ. κρούσματα σε λιγότερο από έναν μήνα

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ βρίσκεται στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ, πολλά από τα μέλη του οποίου βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό πριν ή μετά τη μόλυνση και του Αμερικανού προέδρου.

Ο Κρις Κρίστι διαβεβαίωσε ότι πλέον ανέρρωσε, ωστόσο επισήμανε πως θα έπρεπε να είχε τηρήσει τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στις εγκαταστάσεις της προεδρίας. «Πίστευα πως όταν έμπαινα στους χώρους του Λευκού Οίκου, εισερχόμουν σε ασφαλή ζώνη, λόγω των τεστ στα οποία υποβαλλόμασταν εγώ και πολλοί άλλοι καθημερινά. Έκανα λάθος», εξηγεί ο Κρίστι.

«Έκανα λάθος που δεν φόραγα μάσκα στην παρουσίαση (της υποψηφιότητας) της Έιμι Κόνι Μπάρετ» για την έδρα που έχει μείνει κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και «στις πολλές συναντήσεις προετοιμασίας με τον πρόεδρο και με την υπόλοιπη ομάδα του ενόψει του debate», πρόσθεσε.

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Άνευ προηγουμένου συμμετοχή, 18 εκατ. έχουν ήδη ψηφίσει – Κάποιοι περίμεναν 10 ώρες!

Ο 58χρονος Κρίστι συμπληρώνει στο κείμενο που δημοσιοποίησε ότι ελπίζει η εμπειρία του να χρησιμεύσει ώστε να πειστούν οι Αμερικανοί να τηρούν τις συστάσεις των δημοσιονομικών αρχών, ειδικά να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, «ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται».

Η προτροπή του πρώην κυβερνήτη έρχεται σε εκ διαμέτρου αντίθεση με τη στάση του Τραμπ έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 217.000 Αμερικανούς από το σύνολο των 8 και πλέον εκατομμυρίων που έχουν μολυνθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που υποστηρίζει ότι έχει ανοσία (!) διατείνεται πως οι Αμερικανοί δεν πρέπει να «φοβούνται» τον κορονοϊό, ενώ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις συστάσεις για τη χρήση μάσκας και για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, ακόμη κι αφού μολύνθηκε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις