Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Του φόρεσαν χειροπέδες γιατί ήταν μαύρος και πίστευαν ότι λήστευε την λευκή γιαγιά του! [video]

Του φόρεσαν χειροπέδες γιατί ήταν μαύρος και πίστευαν ότι λήστευε την λευκή γιαγιά του! [video]

Η ατυχία του ήταν ότι είχε μαύρο δέρμα. Η ατυχία του ήταν ότι ο ρατσισμός ζει και βασιλεύει στις ΗΠΑ. Ένας 18χρονος επέστρεφε με την γιαγιά του από την εκκλησία την περασμένη Κυριακή στο Γουισκόνσιν. Μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε να φοράει χειροπέδες γιατί δυο περαστικοί νόμιζαν ότι την λήστευε! Σημαντική λεπτομέρεια. Η γιαγιά του είναι λευκή.

Η δικηγόρος του 18χρονου παιδιού, η Joy Bertrand, είπε ότι ζήτησε όλα τα έγγραφα από την αστυνομία της Γουαγουατόζα που να εξηγούν γιατί σταμάτησαν το νεαρό και με ποια δικαιολογία.

«Αφού εξετάσουμε τα πάντα θα μπορούμε να πούμε γιατί παρενοχλήθηκε αυτή η οικογένεια από την αστυνομία», είπε η δικηγόρος. Ο 18χρονος συνελήφθη την Κυριακή όταν ένα ζευγάρι ανέφερε στην αστυνομία ότι ένας μαύρος νεαρός άνδρας, λήστευε μια ηλικιωμένη λευκή γυναίκα σε ένα μπλε Lexus.

Ο νεαρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με την γιαγιά του και μια φίλη της. Επέστρεφαν στο σπίτι από την εκκλησία. Το ζευγάρι που κάλεσε την αστυνομία ήταν αφρο – αμερικανοί (σ.σ. η ηλιθιότητα δεν έχει χρώμα) και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, έδειξαν το αυτοκίνητο σε έναν αστυνομικό και του είπαν ότι γινόταν εκείνη την ώρα ληστεία και ο ύποπτος καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Τότε οι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο. Φώναξαν προς το νεαρό, του είπε να πέσει στα γόνατα και αποφεύγοντας να καταγράψουν όλο το περιστατικό στις κάμερες του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν για ανάκριση.

Μια κάμερα στο πίσω μέρος του περιπολικού δείχνει τον νεαρό ακόμα με χειροπέδες παρά το γεγονός ότι μια αστυνομικός απολογείται κατά κάποιο τρόπο λέγοντάς του ότι έγινε παρεξήγηση. Ο νεαρός της εξηγεί με την σειρά του ότι μέσα στο αυτοκίνητο είναι η γιαγιά του και μια φίλη της.

Τελικά, τον κράτησαν σαν τον χειρότερο εγκληματία επί έξι λεπτά. Μετά τους άφησαν να φύγουν. Ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Νομίζω ότι έγινε μεγάλη παρεξήγηση».

Η δε γιαγιά του 18χρονου ακούγεται έκπληκτη στο βίντεο να λέει: «Είμαι σίγουρη ότι ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία είδε δυο λευκές κυρίες μαζί με ένα μαύρο παιδί στο αυτοκίνητο και έκανε τις δικές του λάθος υποθέσεις».  Όταν της είπαν ότι ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία ήταν επίσης μαύρος είπε: «Αυτό είναι ακόμα χειρότερο».

Το ζευγάρι που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση παρότι τους ζητήθηκε να μείνουν στο σημείο, έφυγαν και τώρα τους αναζητεί η αστυνομία. Και παρόλα αυτά, η αστυνομία της περιοχής επιμένει ότι οι αστυνομικοί έδρασαν με επαγγελματισμό!

πηγή: UsaToday

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις