Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Του… Μπάιντεν στις ΗΠΑ! Στα “κάγκελα” η Πελόζι, “ασπίδα” στον Τραμπ από Πενς

Τραμπ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

“Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος Τραμπ καλεί μια ξένη χώρα να αναμιχθεί στις αμερικανικές εκλογές” δηλώνει η πρόεδρος της Βουλής Πελόζι, μετά το αίτημα Τραμπ στην Κίνα για τον Μπάιντεν.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως το αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς την Κίνα να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος του Τζο Μπάιντεν είναι «το τελευταίο παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας».

Με δημόσιες δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ζήτησε δημοσίως, μετά από την Ουκρανία και από την Κίνα, να διερευνήσει τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

«Για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε μια ξένη χώρα να αναμιχθεί στις εκλογές μας – απλά ένα τελευταίο παράδειγμα από εκείνον να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας», τόνισε η Πελόζι με tweet της.

Από την πλευρά του ο Άνταμ Σιφ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, δήλωσε ότι ο μεγιστάνας πρόεδρος αθέτησε τον προεδρικό του όρκο ζητώντας από την Κίνα να ερευνήσει τον Μπάιντεν.

Υπόθεση Μπάιντεν: Πλήρη στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ από τον αντιπρόεδρο Πενς

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποστήριξε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πιθανή παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στην επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη της 25ης Ιουλίου που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ στην Ουκρανία.

«Ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ή η οικογένειά του επωφελήθηκαν από τη θέση του», τόνισε ο Πενς σε δημοσιογράφους στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα.

Ο Πενς που παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός μετά από την αποκάλυψη της υπόθεσης Μπάιντεν και το ξέσπασμα της πολιτικής διαμάχης, στάθηκε ακλόνητα στο πλευρό του Τραμπ με τις δηλώσεις του.

«Ο προκάτοχός μου είχε ένα γιο που πληρωνόταν 50.000 δολάρια το μήνα για να συμμετέχει σε ένα ουκρανικό διοικητικό συμβούλιο την περίοδο που ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ηγείτο των προσπαθειών της κυβέρνησης Ομπάμα στην Ουκρανία · πιστεύω ότι αυτό αξίζει να ερευνηθεί», ανέφερε ο Πενς, προσθέτοντας πως: «και ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως…άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο πρέπει επίσης να το ερευνήσουν». Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε και από την Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν.

«Όταν κατέχεις το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα, αυτό συνοδεύεται με μοναδικές ευθύνες (…) και ξεκάθαρα σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν θεμιτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», σημείωσε ο Πενς σε μια απευθείας επίθεση στον Τζο Μπάιντεν.

Επίσης ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς για τις «ατελείωτες έρευνες» εις βάρος του Τραμπ, όπως τις χαρακτηρίσει, δηλώνοντας ότι πρέπει να τερματιστούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις