Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τουρκία: «Ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο» – Επεκτείνονται ναυτικές βάσεις

Τουρκία: «Ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο» – Επεκτείνονται ναυτικές βάσεις

Στην επέκταση της ναυτικής βάσης στη Μερσίνη, κατασκευάζοντας νέα προβλήτα, προχώρησε η Τουρκία. Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού μίλησε για ενίσχυση της «μόνιμης παρουσίας» της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο

«Υπάρχει η ανάγκη της ενίσχυσης της συντήρησης, επισκευής και υποστήριξης του Ναυτικού μας στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, σε ομιλία του στη βάση της Μερσίνης. Πρόσθεσε δε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες, οι ναυτικές βάσεις του Άκσαζ και της Μερσίνης θα ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές». 

«Με τις νέες αυτές δυνατότητες, με την εγκατάσταση των πλοίων στη βάση της Μερσίνης, σχεδιάζεται η ενίσχυση της μόνιμης παρουσίας του Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε επίσης. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος συνέχισε το προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη και επιθετική πολιτική σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Χουλουσί Ακάρ. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις