Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τουρκία: Γέννησε τη στιγμή του σεισμού! Video

Τουρκία: Γέννησε τη στιγμή του σεισμού! Video

Τη στιγμή του φονικού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, μία γυναίκα έφερνε στον κόσμο το παιδάκι της.

Οι εικόνες προέρχονται από το χειρουργείο ιδιωτικής κλινικής στην Ελαζίγ. Ο ισχυρός σεισμός “χτυπά” την τουρκική επαρχία, ωστόσο τόσο η γυναικολόγος όσο και οι μαίες παραμένουν απόλυτα ψύχραιμες και συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Η μία μαία φροντίζει το νεογέννητο, που μόλις έχει έρθει στον κόσμο…

“Δεν μπορούσα να αφήσω τη μητέρα και το μωρό. Έπρεπε να παραμείνω ψύχραιμη και να μην πανικοβληθώ, για την ασφάλεια και την υγεία της μητέρας, του παιδιού και του προσωπικού. Ευτυχώς, τόσο η μητέρα, όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους”, δήλωσε η γυναικολόγος Νιλάι.

https://twitter.com/ntv/status/1221371904671518720?s=20

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας, με τον αριθμό των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής να ανέρχεται έως τώρα στους 35.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις