Κόσμος

Τουρκία: Η Δημοκρατία… στα καλύτερά της – Σχεδόν 2.000 καταδίκες σε ισόβια μετά το πραξικόπημα

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη στην Τουρκία σε δίκες που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Τουρκικά ΜΜΕ.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε εκκαθαρίσεις πρωτόγνωρου μεγέθους, στοχοθετώντας κυρίως τους φερόμενους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος. Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 140.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Εκ των 289 δικών που διεξήχθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε ολόκληρη τη χώρα, οι 239 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με 1.934 καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επιπλέον, 1.123 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από ένα έως 20 έτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα από τα τελευταία πρόσωπα που καταδικάστηκαν είναι ένας ανιψιός του Γκιουλέν, ο Σελμάν Γκιουλέν, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε σήμερα ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, αφού δικαστήριο απεφάνθη πως είναι ένοχος για «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει το Anadolu.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Τραμπ κατά CNN και New York Times: «Ψευδείς ειδήσεις – Καταστρέψαμε τα πυρηνικά του Ιράν ολοσχερώς»
Σύμφωνα με διαρροές από έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν εξουδετερώθηκε, αλλά μόνο καθυστέρησε «για μερικούς μήνες το πολύ»
Ντόναλντ Τραμπ
Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ: Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Για fake news κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος CNN και New York Times
Ντόναλντ Τραμπ 3
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18