Κόσμος

Τουρκία: Σε πολυετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο αδελφός του Φετουλάχ Γκιουλέν!

Ο αδελφός του υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενου από την Άγκυρα, ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, καταδικάστηκε τη Δευτέρα (01.10.2018) σε πολυετή κάθειρξη, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Κουτμπετίν Γκιουλέν κρίθηκε ένοχος για “συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση” από δικαστήριο της Σμύρνης, που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Κουτμπετίν Γκιουλέν είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 στο σπίτι ενός συγγενή του στη Σμύρνη.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 για να ανατρέψει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ιεροκήρυκας, πρώην σύμμαχος του Ερντογάν και νυν “εχθρός υπ’ αριθμόν 1” για την Άγκυρα, ζει εξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24