Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τους έκοψαν τη χολή! Αμερικανικό F15 “αναχαίτισε” το ιρανικό αεροπλάνο (video)

Τους έκοψαν τη χολή! Αμερικανικό F15 “αναχαίτισε” το ιρανικό αεροπλάνο (video)

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (23.07.2020) στον εναέριο χώρο της Συρίας, όταν αμερικανικό μαχητικό F-15 παρενόχλησε αεροπλάνο της Mahan Air από το Ιράν.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν ελαφρά επιβάτες της πτήσης, που είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, με προορισμό το Λίβανο και συγκεκριμένα τη Βηρυτό.

Click4more Λαχτάρα στον αέρα: Αμερικανικά μαχητικά πέταξαν μια ανάσα από ιρανικό αεροπλάνο – Τραυματίστηκαν επιβάτες

Οι σκηνές τρόμου και πανικού που εκτυλίχθηκαν μέσα στο αεροπλάνο της Mahan Air καταγράφηκαν σε βίντεο του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRIB, όπου ένας επιβάτης φαίνεται τραυματισμένος με αίματα στο πρόσωπο κι ένας άλλος πεσμένος στο πάτωμα!

Αμερικανικό μαχητικό F-15 πλησίασε πράγματι σε απόσταση οπτικής αναγνώρισης ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος, αλλά τηρώντας απόσταση ασφαλείας, υποστήριξαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Reuters.

Ο ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσε ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το Ιράν στον Λίβανο και αναχαιτίστηκε από αμερικανικά μαχητικά στον εναέριο χώρο κοντά στη βάση ατ Τανφ, στη νοτιοανατολική Συρία, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στη συριακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Εκείνο που κανείς δεν ξέρει είναι γιατί το αμερικανικό F-15 «παρενόχλησε» το ιρανικό αεροσκάφος, αναγκάζοντας τον πιλότο του να κάνει απότομη κάθοδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά αρκετοί επιβάτες!

Ξημερώματα της Παρασκευής, πια, το ιρανικό αεροπλάνο επέστρεψε και προσγειώθηκε στην Τεχεράνη, μετέδωσε τις πρακτορείο ειδήσεων FARS. Δεν έγινε σαφές εάν το αεροπλάνο μετέφερε επιβάτες.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο πιλότος αποφάσισε να προσγειώσει το αεροσκάφος εσπευσμένα στη Βηρυτό, αφού το αμερικανικό μαχητικό τον εμπόδισε να συνεχίσει κανονικά την πορεία του, και οι 150 επιβάτες αποβιβάστηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις