Κόσμος

Τραγωδία στην Τουρκία από τις πλημμύρες – Αυξάνονται οι νεκροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πένθος βυθίζεται η Τουρκία, που μετά τις καταστροφικές φωτιές έχει να αντιμετωπίσει και τις αιφνίδιες πλημμύρες, που έχουν κοστίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους!

Τον νέο απολογισμό από τις φονικές πλημμύρες στην Τουρκία, στην περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (13.08.2021) η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Τουρκία.

Είναι η δεύτερη φυσική καταστροφή, μετά τις πυρκαγιές, που πλήττει την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Εξαιτίας των πλημμυρών, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι στη Σινώπη, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν αγνοούμενο στην επαρχία Μπαρτίν.

turkey floods turkey floods turkey floods turkey floods

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, ανακοίνωσε η AFAD.

Προσωπικό της ακτοφυλακής καταρριχήθηκε από ελικόπτερα στις σκεπές κτιρίων για να διασώσει ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

turkey floods

turkey floods

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, πρόσθεσε η AFAD.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όλοι επωφελούνται» από την επιστροφή μου στην εξουσία λέει ο Τραμπ που κέρδισε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, κατηγορείται συχνά για συγκρούσεις συμφερόντων, ιδίως επειδή επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα
REUTERS
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Διασώστες κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους - Πάνω από 200 άνθρωποι στο κτίριο - «Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι» λέει ένοικος
Αμβέρσα