Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στο Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε σύγκρουση τρένων

Τραγωδία στο Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε σύγκρουση τρένων
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Το πένθος βυθίζει το Πακιστάν το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Από τη σύγκρουση δυο τρένων εξπρές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άνθρωποι και τουλάχιστον άλλοι 50 τραυματίστηκαν.

Η σύγκρουση των τρένων έγινε το πρωί της Δευτέρας (07.06.2021) όταν τα τρένα εξπρές συγκρούστηκαν στη νότια επαρχία Σιντχ του Πακιστάν. Υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων από την σιδηροδρομική τραγωδία θα είναι περισσότεροι, αφού υπάρχουν τουλάχιστον 25 άνθρωποι μέσα στο ένα από τα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να μπουν μέλη των σωστικών συνεργείων.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, έγινε όταν τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Millat Express (Καράτσι-Σαργκόντα) εκτροχιάστηκε και αυτό που εκτελούσε το δρομολόγιο Sir Syed Express (Καράτσι-Ραβαλπίντι) έπεσε πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των σταθμών Ραΐτι και Ομπάρο, στην περιφέρεια Γκότκι της Σιντχ.

Έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ο Όμαρ Τουφέιλ, αξιωματικός της αστυνομίας, εκτίμησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν παραμορφωμένα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία μολονότι έχουν περάσει πλέον ώρες από τη σύγκρουση, στην περιφέρεια Γκότκι της νότιας πακιστανικής επαρχίας Σιντχ.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Πακιστάν, που κληρονόμησε χιλιάδες χιλιόμετρα σιδηροτροχιών και συρμών από την εποχή της αποικιοκρατίας, όταν επικυρίαρχη δύναμη ήταν η Βρετανία.

Τον Οκτώβριο του 2019, τουλάχιστον 75 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επιβατικό συρμό ο οποίος εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράτσι προς το Ραβαλπίντι.

Το 2016, σύγκρουση συρμών στο Καράτσι είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις