Κόσμος

Τραμπ: Αν ήθελα να διώξω τον Μαδούρο δεν θα έστελνα μικρή ομάδα, θα έστελνα στρατό!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση που απετράπη στη Βενεζουέλα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη δύο Αμερικανών, όμως εάν επενέβαιναν εναντίον της χώρας αυτής, θα επρόκειτο πραγματικά για μια «εισβολή».

«Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό. Νομίζω ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό και θα πρέπει να βρω τι συνέβη”, τόνισε ο Τραμπ.

«Εάν ήθελα να πάω στη Βενεζουέλα, δεν θα το έκανα μυστικά» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

click4more: “Μας έστειλε ο Τραμπ να απαγάγουμε τον Μαδούρο” (video)

Ο Τραμπ αναφερόταν στους 20 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 2 Αμερικανοί, που έχουν συλληφθεί από τις αρχές της Βενεζουέλας από την Κυριακή. Κατηγορούνται ότι οργάνωναν μια “απόπειρα εισβολής από τη θάλασσα”, η οποία θα οδηγούσε κατόπιν σε ένα “πραξικόπημα”.

«Θα έμπαινα εκεί και δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Θα συντρίβονταν. Δεν θα έστελνα μια μικρή ομάδα, όχι, όχι, όχι. Αυτό θα ονομαζόταν στρατός, αυτό θα ονομαζόταν εισβολή», επέμεινε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, επισημαίνοντας ότι “δεν γνωρίζει πολλά πράγματα” για την ομάδα των συλληφθέντων στη Βενεζουέλα.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα ενισχύει τη ναυτική της ισχύ – Σε υπηρεσία το νεότερο αεροπλανοφόρο «Fujian» του Πεκίνου
Το «Fujian», το πρώτο κινεζικό πλοίο εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, συμβολίζει τη φιλοδοξία του Σι Τζινπίνγκ να ανταγωνιστεί τη ναυτική υπεροχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Φουτζιάν
Ίλιγγο προκαλούν οι αποδοχές του Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν αστρονομικό πακέτο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια
Το δεκαετές «pay package» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναλύεται σε δώδεκα δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση στόχων και τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου
O CEO της TESLA Έλον Μασκ
Προκαλεί ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά τη συμφωνία ΗΠΑ–Νότιας Κορέας για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε μη αναγνωρισμένο βλήμα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οκτώ ημέρες μετά το «πράσινο φως» του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή πυρηνοκίνητου υποβρυχίου για τη Σεούλ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν