Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βενεζουέλα: “Μας έστειλε ο Τραμπ να απαγάγουμε τον Μαδούρο” (video)

Βενεζουέλα: “Μας έστειλε ο Τραμπ να απαγάγουμε τον Μαδούρο” (video)
Twitter

Βίντεο με δύο Αμερικανούς φερόμενους ως “μισθοφόρους” σε αποστολή του Ντόναλντ Τραμπ να απαγάγουν και να οδηγήσουν στις ΗΠΑ τον Νικολάς Μαδούρο μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στη Βενεζουέλα το βράδυ της Τετάρτης (06.05.2020).

Οι δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα κατά την απόπειρα “εισβολής” στη χώρα διά θαλάσσης. Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για την επιχείρηση, που – όπως λέει – είχε στόχο την ανατροπή του, όμως, η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο ένας από τους δύο Αμερικανούς, ο 34χρονος Λουκ Ντένμαν από το Τέξας, εμφανίζεται να δηλώνει ότι το σχέδιο ήταν να επιβιβάσουν τον Μαδούρο σε αεροσκάφος και να τον μεταφέρουν στις ΗΠΑ.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε και πάλι ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, προσθέτοντας ότι οι δύο συλληφθέντες, ο Ντένμαν και ο 43χρονος Έραν Μπέρι θα δικαστούν από τα πολιτικά δικαστήρια.

Οι δύο Αμερικανοί είναι μεταξύ των 15 συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με το Καράκας, είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας “Silvercorp”, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι πρώην στέλεχος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις