Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραμπ: Δεν ανησυχεί για τον κοροναϊο, θα «λάτρευε» να δει την Τούνμπεργκ

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ που όλοι… «αγαπήσαμε», δεν μας απογοητεύει ποτέ. Στον δικό του, μαγικό, κόσμο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα βλέπει όλα ρόδινα για τον κοροναϊό ακόμη και στην Κίνα (!) και δηλώνει πως θέλει να δει την Γκρέτα Τουνμπεργκ!

Ο Τραμπ βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικών Φόρουμ του Νταβός και από εκεί προσέφερε, για άλλη μια φορά, απλόχερα ατάκες που θα «γράψουν».

Click4more Έκτακτα μέτρα σε Τουρκία και Αγγλία για τον κοροναϊό! Θερμικές κάμερες στην Κωνσταντινούπολη, “καραντίνα” στο Χίθροου!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για τον περιορισμού της επιδημίας του νέου κοροναϊού από την Κίνα. «Διαθέτουμε σχέδιο και πιστεύουμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε πολύ καλά. Το έχουμε ήδη αντιμετωπίσει πολύ καλά. Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) είναι καταπληκτικό. Πολύ επαγγελματίες…», είπε ο Τραμπ.

Το… καλό ήρθε μετά: «Είμαστε σε καταπληκτική κατάσταση και πιστεύω ότι η Κίνα είναι επίσης σε πολύ καλή κατάσταση». Όπου… Κίνα, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο κοροναϊός, που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους και τα κρούσματα πλησιάσουν τα 500. Αλλά για τον Τραμπ, είναι σε… καλή κατάσταση.

Ο Τραμπ θέλει να δει τη Γκρέτα

Μετά την… ανάλυση για τον κοροναϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε και για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, τη 16χρονη ακτιβίστρια που ανταλλάσσει… φαρμακερά βέλη με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Τι κι αν μόλις χθες ο Τραμπ άφησε τις μπηχτές του για την Τούνμπεργκ; Σήμερα «θα λάτρευε» να τη συναντήσει στο Νταβός. «Θα λάτρευα να την δω, να της μιλήσω», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νταβός.

Click4more Τραμπ σε Νταβός: Αυτοαποθεώνεται για την οικονομία και καταγγέλλει τους “προφήτες” για το κλίμα

Αλλά όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να θεωρεί πως η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη είναι «ένα παραμύθι», είπε: «Όχι, καθόλου, όμως μερικές πλευρές της είναι». Και χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικά» τα αιτήματα των υποστηρικτών του περιβάλλοντος.

Σε… άλλα νέα, αναφερόμενος στη δίκη για την καθαίρεσή του που άρχισε στις ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε πως έγκειται στη Γερουσία να αποφασίσει πώς θα διεκπεραιώσει τη δίκη αυτή για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της Ουκρανίας και υποστήριξε πως ο ίδιος θα ήθελε να έχει μια μακρά δίκη με καταθέσεις μαρτύρων, όμως υπάρχουν ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας. «Το αφήνω στη Γερουσία», είπε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη πως οι ΗΠΑ θα προσθέσουν περισσότερες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν και πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Τρίτη, πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προσθέσει στον κατάλογο επτά χώρες, την Λευκορωσία, την Ερυθραία, το Κιργιστάν, τη Μιανμάρ, τη Νιγηρία, το Σουδάν και την Τανζανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις