Κόσμος

Τραμπ για Σούμερ: Αν τα είχε πει αυτά Ρεπουμπλικάνος θα τον είχαν συλλάβει

Επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στις “απειλές” Σούμερ σε δυο μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το θέμα των αμβλώσεων και πρόσθεσε πως αποτελούν «απειλή» και πως θα πρέπει να αναληφθεί «δράση».

«Αυτή είναι μια άμεση και επικίνδυνη απειλή εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον Σούμερ. Εάν το είχε κάνει αυτό Ρεπουμπλικάνος ή Ρεπουμπλικάνα, θα συλλαμβανόταν ή θα παραπεμπόταν σε δίκη. Πρέπει να αναληφθεί σοβαρή δράση τώρα!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter με τις λέξεις “πρέπει” και “τώρα” να τις αναγράφει με κεφαλαία γράμματα.

Οι Δημοκρατικοί επικρίνουν πάγια τον Τραμπ για τις συχνές επιθέσεις του εναντίον του δικαστικού σώματος και δικαστών. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δηλώσεις του Σούμερ εξώθησαν τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερς να δημοσιοποιήσει δελτίο Τύπου με το οποίο στηλίτευσε τα «επικίνδυνα» σχόλια του ηγετικού στελέχους των Δημοκρατικών.

Εκπρόσωπος του Σούμερ ανταπάντησε ωστόσο ότι ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν είχε κρίνει σκόπιμο να δώσει στη δημοσιότητα κανένα δελτίο Τύπου όταν ο πρόεδρος Τραμπ είχε καταφερθεί εναντίον δύο γυναικών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

Χθες Τετάρτη ο Σούμερ καταφέρθηκε εναντίον των δικαστών Μπρετ Κάβανο και Νιλ Γκόρσατς, προειδοποιώντας τους πως «δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε» αν ταχθούν υπέρ της επιβολής περιορισμών στην άμβλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.