Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ – ιατρικό ανακοινωθέν: Πηγαίνει πολύ καλά, ανταποκρίνεται στη θεραπεία

Τραμπ - Ιατρικό ανακοινωθέν

Ο πρόεδρος Τραμπ «είναι πολύ καλά». Αυτό ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ, επικεφαλής μιας σχεδόν δεκαμελούς ομάδας γιατρών που ενημέρωσαν τον Τύπο για την κατάσταση της υγείας του Τραμπ.

Όπως είπαν οι γιατροί, ο Τραμπ αισθάνεται ελαφρά κούραση, έχει ελαφρύ βήχα και μπούκωμα -χαρακτηριστικά συμπτώματα του κορονοϊού- αλλά ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θεραπεία.

click4more Ο ασθενής Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και οι φόβοι για πολιτική κρίση: Τα τρία σενάρια

Τόσο η καρδιακή, όσο και η νεφρική λειτουργία του είναι -πάντα σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς- καλή, ενώ για ακόμη 5 ημέρες θα παίρνει ρεμδεσιβίρη.

Ο Τραμπ είναι απύρετος τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ όπως είπε ο Κόνλεϊ, “δεν του χορηγείται οξυγόνο από σήμερα το πρωί”. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν μέχρι το πρωί του είχε παρασχεθεί οξυγόνο, ο γιατρός του Λευκού Οίκου απάντησε ότι δεν του χορηγήθηκε οξυγόνο ούτε την Πέμπτη.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό το απόγευμα της Πέμπτης.

click4more: Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που με 675.000 νεκρούς έλεγε όπως ο Τραμπ ότι δεν υπάρχει πανδημία

“Η καρδιά και η πίεσή του είναι καλές και είναι πολύ ενεργητικός. Αλλά αποφασίσαμε να έρθει στο νοσοκομείο γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 74 ετών, άνδρας, λίγο υπέρβαρος και είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στην Μελάνια Τραμπ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου απάντησε πως η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά και δεν έχει ενδείξεις που να οδηγούν στην απόφαση να νοσηλευτεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα μείνει πιθανώς αρκετές μέρες στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον Λευκό Οίκο το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις