Κόσμος

Τραμπ: «Σκέφτομαι να πάω στην Τουρκία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες – Η Ρωσία θα δεχθεί την εκεχειρία στην Ουκρανία»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ήταν επίμονος» για να πραγματοποιηθεί το τετ α τετ Ζελένσκι και Πούτιν

Το ενδεχόμενο να πάει ο ίδιος στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία άφησε σήμερα (12.05.2025) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, όπου θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την διπλωματική και πολιτική διάσταση του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα, τόνισε ότι θα μπορούσε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη (15.05.2025) για τον τερματισμό του πολέμου.

«Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα από τη συνάντηση της Πέμπτης στην Τουρκία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Σκεφτόμουν να πάω εκεί αεροπορικώς. Δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι την Πέμπτη. Έχω τόσες πολλές συναντήσεις, αλλά σκεφτόμουν όντως να πάω εκεί. Υπάρχει μια πιθανότητα, υποθέτω, αν πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν πράγματα, αλλά πρέπει να το τελειώσουμε αυτό», δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ «εργάζεται πολύ σκληρά για να δει αν μπορεί να τερματίσει το λουτρό αίματος στην Ουκρανία». Είπε επίσης ότι πιστεύει πως η Ρωσία θα συμφωνήσει σε 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε ακόμα «πολύ σημαντική» μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Βλαντιμίρ Πούτιν και υποστήριξε ότι ήταν «πολύ επίμονος» για να πραγματοποιηθεί το τετ α τετ των δύο ηγετών.

«Νομίζω ότι μπορούν να προκύψουν καλά πράγματα από αυτή τη συνάντηση. Σταματήστε την αιματοχυσία. Είναι λουτρό αίματος».

Ο Ζελένσκι προκάλεσε τον Πούτιν σε συνάντηση στην Τουρκία χθες (11.05.2025), αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν το Σάββατο (10.05.2025) τη Ρωσία να συμφωνήσει σε μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός 30 ημερών, αλλά η παρουσία του Πούτιν δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε την Κυριακή απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία με στόχο τον τερματισμό του πολέμου και, αφού ο Τραμπ είπε δημόσια στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τις αποδεχτεί, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα το κάνει, αλλά ότι θα πρέπει να παραστεί ο Πούτιν προσωπικά.

«Θα περιμένω τον Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι απαράδεκτες αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στην woke ατζέντα και τους Δημοκρατιξκούς
Ο αδερφός του νέο Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1