Κόσμος

Τραμπ: Χρησιμοποιήσαμε μυστικό ηχητικό όπλο στη σύλληψη του Μαδούρο – «Θέλουμε διευκρινίσεις» απαντά η Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αρκετές αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα σε στρατιωτικούς αναλυτές αλλά και σε αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών – ειδικά στην Ρωσία – φαίνεται πως έχει προκαλέσει η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ κατέχουν ένα «μυστικό ηχητικό όπλο».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο NewsNation, αποκάλυψε ότι στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ για τη σύλληψη του Νίκολας Μαδούρο στη Βενεζουέλα, χρησιμοποιήθηκε ένα απόρρητο ηχητικό όπλο, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ρωσίας.

Για τον λόγο αυτό, το Κρεμλίνο ζήτησε σήμερα (21.01.2026) διευκρινίσεις και περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το τι εννοούσε ο Αμερικανός πρόεδρος για το μυστικό αυτό ηχητικό όπου που χρησιμοποιήθηκε στη Βενεζουέλα.

 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως η Ρωσία έχει ειδικές υπηρεσίες, αποστολή των οποίων είναι η συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών και πως οι υπηρεσίες αυτές κάνουν τη δουλειά τους.

Επαφές Αμερικανών και Ρώσων διπλωματών για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ακόμα ότι δεν έχει τίποτε να πει δημοσίως για τις συνομιλίες στο Νταβός ανάμεσα σε απεσταλμένους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι απεσταλμένοι ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη (20.01.2026) ότι η συνάντησή τους στο Νταβός σχετικά με μια ενδεχόμενη μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ήταν «πολύ θετική» και «εποικοδομητική».

Όταν ερωτήθηκε ευρύτερα σχετικά με την κατάσταση των συνομιλιών για μια ειρηνευτική συμφωνία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως είναι «σημαντικό για τη Ρωσία να λάβει πληροφορίες για τις συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ, τους Ευρωπαίους και την Ουκρανία».

Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ακόμα ότι ο Πούτιν θα έχει συνομιλίες την Πέμπτη (22.01.2026) στη Μόσχα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόκειται να φθάσει αργότερα σήμερα (21.01.2026) στη ρωσική πρωτεύουσα.

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί αύριο με τον Στιβ Γουίτκοφ, ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ αλλά και με τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία