Κόσμος

Γουίτκοφ και Κούσνερ θα συναντηθούν αύριο με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

«Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που ζήτησαν τη συνάντηση. Πιστεύω ότι πρόκειται για σημαντική δήλωση από πλευράς τους», δήλωσε ο Στιβ Γουίτκοφ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Μόσχα θα μεταβεί αύριο Πέμπτη (22.01.2026) ο Στιβ Γουίτκοφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, για συνάντηση τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα παρών θα είναι και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. «Λοιπόν, κοιτάξτε, πρέπει να τον συναντήσουμε την Πέμπτη», είπε ο Γουίτκοφ σε συνέντευξή του στο CNBC αναφερόμενος στον Πούτιν.

«Αλλά οι Ρώσοι ήταν αυτοί που ζήτησαν τη συνάντηση. Πιστεύω ότι πρόκειται για σημαντική δήλωση από πλευράς τους», πρόσθεσε.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το κρατικό πρακτορείο TASS της Ρωσίας, επικαλούμενο το Κρεμλίνο. Το Κρεμλίνο είχε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Γουίτκοφ και τον Κούσνερ για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, όμως είχε προσθέσει ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, ο Γουίτκοφ απάντησε «έτσι πιστεύω» και επανέλαβε ότι του έχει γίνει η σχετική πρόσκληση.

Από την πλευρά του ο βασικός διαπραγματευτής της Ουκρανίας, ο Ρουστέμ Ουμέροφ, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους για τον τερματισμό του πολέμου θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στις Φιλιππίνες για τον πνιγμό δύο φοιτητών – Στο στόχαστρο ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Ταμπ Μπάλντουιν
Τον «καίει» με όσα λέει η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του Έφη Καλογήρου, αλλά και η θετή του κόρη - «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν εκπροσωπεί εμένα ούτε τα παιδιά μου», ήταν τα λόγια της
Ο Ταμπ Μπάλντουιν
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν για το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Τι δήλωσαν Μακρόν, Φον ντερ Λάιεν, Στάρμερ και Σάντσεθ
«Προτεραιότητα πλέον αποτελεί η ταχεία και πλήρης εφαρμογή της από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» τόνισε στη δήλωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν
Σημαία του Ιράν στο κέντρο της Τεχεράνης
Ένοχος για βιασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ – Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση
Ο 29χρονος Μάριους Μποργκ Χόιμπι είχε δηλώσει αθώος για τις βαρύτερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του βιασμού, ενώ είχε παραδεχθεί ορισμένα από τα λιγότερο σοβαρά αδικήματα
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ