Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τριντό: Οι ΗΠΑ φταίνε για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Τριντό: Οι ΗΠΑ φταίνε για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή
photo Reuters

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επέρριψε ευθύνες στις ΗΠΑ για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και για το δυστύχημα με το ουκρανικό αεροσκάφος.

Μάλιστα όπως τόνισε ο Τριντό οι 176 άνθρωποι που επέβαιναν στο ουκρανικό Μπόινγκ, που κατερρίφθη από λάθος από το Ιράν την Τετάρτη, θα εξακολουθούσαν να ζουν, αν δεν υπήρχε η πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, στην οποία συνέβαλε η Ουάσινγκτον.

Η διεθνής κοινότητα ήταν “πάρα πολύ σαφής όσον αφορά την ανάγκη ύπαρξης ενός αποπυρηνικοποιημένου Ιράν” σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και “διαχείρισης των εντάσεων στην περιοχή οι οποίες προκαλούνται επίσης από τις ενέργειες των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Τριντό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Global.

“Πιστεύω ότι, αν δεν υπήρχαν εντάσεις και μια πρόσφατη κλιμάκωση στην περιοχή, οι Καναδοί αυτοί θα βρισκόντουσαν αυτήν την στιγμή στα σπίτια τους με την οικογένειά τους”, πρόσθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους 57 Καναδούς που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Ακόμη ο Τριντό δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε “προφανώς” να έχει ειδοποιηθεί εκ των προτέρων από την Ουάσινγκτον για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για τον φόνο του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις