Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρολάρει Τραμπ η Τούνμπεργκ! Έκανε την ειρωνεία του προφίλ στο twitter!

Τρολάρει Τραμπ η Τούνμπεργκ! Έκανε την ειρωνεία του προφίλ στο twitter!
photo Reuters

Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο twitter, απαντώντας με πανέξυπνο τρόπο στην ειρωνεία, από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον“, γράφει πλέον το προφίλ της Τούνμπεργκ, τρολάροντας με αυτό τον τρόπο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την είχε περιγράψει έτσι ειρωνικά στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε στο twitter ένα απόσπασμα από την ομιλία της Τούνμπεργκ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στο οποίο η έφηβη από τη Σουηδία κατήγγειλε οργισμένη τους ηγέτες επειδή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και κατέληγε με το ερώτημα: “Πώς τολμάτε;”.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνόδευσε το βίντεο με το σχόλιο “Δείχνει να είναι ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι, που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Πόσο ωραίο είναι να την βλέπεις!”.

Το ειρωνικό αυτό σχόλιο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο twitter και χιλιάδες απαντήσεις από κάτω, με άλλους να είναι υπέρ του προέδρου και άλλους υπέρ της 16χρονης ακτιβίστριας.

Viral έχει γίνει επίσης το βλέμμα της Τουνμπεργκ όταν είδε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα.

Σήμερα, τα χάσταγκ #GretaThunbergOutdidTrump (Η Γκρέτα Τούνμπερκ υπερτερεί του Τραμπ) και #BeBest (Γίνε ο καλύτερος) ήταν από τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ. Το BeBest είναι η εκστρατεία της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ ενάντια στο μπούλινγκ στο διαδίκτυο.

Η Τούνμπεργκ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, είναι το φαβορί, ενώ ο Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές πως το αξίζει και… παραπονιέται πως δεν θα του το δώσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις