Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρόμος στη Βοστώνη! Εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου, κάηκαν σπίτια! video

Τρόμος στη Βοστώνη! Εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου, κάηκαν σπίτια! video
Φωτογραφία Reuters

Τρόμος και πανικός στη Βοστώνη από σειρά εκρήξεων και πυρκαγιών που εκτιμάται πως προκλήθηκαν από ρήγμα και διαρροή σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό και τουλάχιστον 12 τραυματίες.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και οι αρχές στη Βοστώνη ζήτησαν από τους κατοίκους των τριών κοινοτήτων στα βόρεια της πόλης να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους. Η τοπική εφημερίδα Eagle Tribune ανέφερε από νωρίς πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ο επίσημος απολογισμός από τις αρχές στη Βοστώνη κάνει λόγο μόνο για 12 τραυματίες. Οι δυο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ, ανέφερε η αστυνομία. Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι εκρήξεις και οι φωτιές προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια και άλλα κτίρια, με τους πυροσβέστες σχεδόν 50 σταθμών να δίνουν για ώρες μάχη με τον χρόνο, τρέχοντας από τη μια φωτιά στην επόμενη, ενώ εργαζόμενοι στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου έσπευδαν να κλείσουν τις παροχές και να διακόψουν την ηλεκτροδότηση για να προλάβουν νέες καταστροφές.

Φωτογραφία Reuters

Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πυροσβέστες πάνω στις κλίμακες των οχημάτων τους καθώς έδιναν μάχη με τις φλόγες σε σπίτια στο Λόρενς και στο Bόρειο Άντοβερ, κοινότητες όπου λειτουργούσαν παλιότερα μύλοι, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης. Η γειτονική πόλη Άντοβερ επίσης επλήγη.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

«Εκκενώστε όλα τα κτίρια και όλα τα σπίτια», επαναλάμβανε ένας αξιωματούχος με τηλεβόα στη μία από τις τρεις κοινότητες, όπως φαίνεται σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Eagle Tribune.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου», ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια».

Πάντως οι αρχές ζήτησαν συγκεκριμένα από τους κατοίκους που προμηθεύονται αέριο από την εταιρεία Columbia Gas να εγκαταλείψουν «αμέσως» τα σπίτια τους. Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πιστεύεται ότι οι πυρκαγιές και οι εκρήξεις οφείλονται σε τεχνικό πρόβλημα σε γραμμή του δικτύου αερίου. Η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από την υπερβολική πίεση σε μια σωλήνωση αερίου, σύμφωνα με το WBZ News.

Αιτία της καταστροφής εκτιμάται πως ήταν η «υπερβολική πίεση σε αγωγό αερίου» της Columbia Gas, σύμφωνα με τον Μάικλ Μάνσφιλντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής του Άντοβερ.

Η Columbia Gas, θυγατρική της γιγαντιαίας εταιρείας NiSource Inc, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως θα έκανε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της. Δεν είναι σαφές αν οι εργασίες αυτές συνδέονται με όσα συνέβησαν στις τρεις κοινότητες, που βρίσκονται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις