Κόσμος

Τρώτε στο δρόμο; Πρόστιμο 150 ως 500 ευρώ! Δείτε που και γιατί

Οι τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας θα πληρώνουν πλέον πρόστιμο ύψος €150 έως €500.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.

Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό.

Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό οδήγησε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη συμφορημένους δρόμους.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του – οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano.

Τα καταστήματα έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στο δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».

Ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και ενδέχεται να υπάρξει και παράταση στη συνέχεια.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μμ και από τις 6 μμ έως τις 10 μμ.

Εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα ξεφύγουν από το πρόστιμο, αλλά αν σταματήσουν να απολαύσουν το σνακ τότε οι αρχές μπορούν να λάβουν μέτρα.

Ο δήμαρχος είπε: «Ο νέος κανόνας δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που στρατοπεδεύουν στους δρόμους με το γεύμα τους. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους».

Ένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής εξήγησε: «Μπορείτε να τρώτε ενώ περπατάτε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε».

Νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη New York Post, ανακοινώθηκε ότι οι τουρίστες στην Ιταλία θα πληρώνουν πρόστιμο έως 7.742 δολάρια αν αγοράζουν αναμνηστικά από πωλητές σε παραλίες.

Το νησί Κάπρι ανακοίνωσε επίσης σχέδια για περιορισμό των παραθεριστών. Πέρυσι ο δήμαρχος του αποκάλυψε ότι ανησυχούσε ότι το Κάπρι θα «εκραγεί» εξαιτίας των πλήθους επισκεπτών που δέχεται το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα, δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με την ελπίδα να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή και από τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει την Εθνοφρουρά στο Μέμφις για να «αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει την αποστολή στρατιωτικών και ομοσπονδιακών υπηρεσιών στην πόλη του Τενεσί, προκαλώντας την οργή των Δημοκρατικών που καταγγέλλουν αυταρχική εκτροπή
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει νομικό πόλεμο στους New York Times και ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά μετωπικά στην ιστορική εφημερίδα, κατηγορώντας την ότι σπιλώνει την εικόνα του με «ψέματα» για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
5
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι 1