Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

“Τσουνάμι” για την Boeing – Υπό αμφισβήτηση η χρήση των 737 Max 8 σε όλη την Ευρώπη

“Τσουνάμι” για την Boeing – Υπό αμφισβήτηση η χρήση των 737 Max 8 σε όλη την Ευρώπη

Στο “μικροσκόπιο” βάζει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών την χρήση των Boeing 737 MAX 8, μετά και την τραγωδία στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές, θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, μετά την χθεσινή τραγική συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου που ανήκε στις Αιθιοπικές Αερογραμμές.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν η επιτροπή αποφασίσει αρνητικά για τον τύπο αυτό του αεροσκάφους, τότε θα σταματήσει η χρήση τους εντός των κρατών της Ε.Ε.

Βρήκαν τα μαύρα κουτία

Απαντήσεις στα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας θα ίσως δώσει το “μαύρο” κουτί του μοιραίου Boeing, που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας (11.03.2019), όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας. Οι αρχές ελπίζουν ότι ο καταγραφέας πτήσης θα δώσει απαντήσεις για το τι έγινε στα λίγα λεπτά από την απογείωση έως τη συντριβή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Associated Press, το “μαύρο” κουτί έχει υποστεί σημαντική ζημιά και δεν είναι σαφές αν θα μπορέσει τελικά να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό, από την ίδια την εταιρία, ότι έχουν βρεθεί και τα δυο “μαύρα” κουτιά του μοιραίου αεροπλάνου της Ethiopioan Airlines. Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Η δεύτερη συσκευή καταγράφει ψηφιακά τις παραμέτρους λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους διερευνητές του δυστυχήματος, τόσο για την λειτουργία του αεροσκάφους, όσο και για τις ενέργειες του πληρώματος, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την συντριβή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις