Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσουνάμι Ινδονησία: Δεν σταματούν να βρίσκουν πτώματα – 429 νεκροί και 1.485 τραυματίες

Τσουνάμι Ινδονησία: Δεν σταματούν να βρίσκουν πτώματα – 429 νεκροί και 1.485 τραυματίες

Διαρκώς μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από το τσουνάμι.
154 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται.
Εκατοντάδες σπίτια έχουν γίνει ερείπια.
Φόβοι και για νέο τσουνάμι.

Στους 429 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι στην Ινδονησία, που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου στο Στενό του Σοντ το Σάββατο (22.12.2018),

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρμόδιων αρχών επίσης, οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.485 ενώ αγνοούνται ακόμα 154 άνθρωποι.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα αλλά και τα γυμνά τους χέρια για να σκάψουν μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων που εκτείνονται οι δυτικές ακτές της Ιάβας.

Το τσουνάμι κατέστρεψε περισσότερα από 700 κτίρια, από μικρά καταστήματα έως σπίτια, βίλες και ξενοδοχεία. Χρειάστηκαν μόλις 24 λεπτά μετά την κατολίσθηση προκειμένου τα κύματα να πλήξουν τις ακτές και δεν υπήρξε προειδοποίηση για τον πληθυσμό που ζει κοντά στην θάλασσα.

«Τα πάντα καταστράφηκαν από το τσουνάμι στην Ινδονησία»

Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του το τσουνάμι: δέντρα ξεριζωμένα, στέγες που αποκολλήθηκαν. Η παραλία Καρίτα έχει καλυφθεί από ερείπια.

Αυτοκίνητα συνεθλίβησαν από τα κύματα που παρέσυραν τεράστια κομμάτια μετάλλου, πεσμένα δέντρα, ξύλινα δοκάρια, τα οποία κατέληξαν σε δρόμους και χωράφια.

Click4more: Η έκρηξη του ηφαιστείου μια μέρα πριν την καταστροφή – Εικόνες που προκαλούν δέος

Η Νουρτζάνα, 20 ετών, έτρεξε προς τον λόφο, όταν χτύπησε το τσουνάμι την περιοχή. Το μαγαζάκι που είχε δίπλα στην παραλία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Άνοιξα την πόρτα αμέσως και σώθηκα. Πήδηξα πάνω από τον τοίχο» περιέγραψε η ίδια. «Τα πάντα καταστράφηκαν».

Στο χωριό Σουκαράμε, η 61χρονη Σουνάρτι με το νερό έως τα γόνατα, ψάχνει να βρει ο,τιδήποτε στα χαλάσματα του κατεστραμμένου σπιτιού της αναμένοντας τη βοήθεια των αρχών.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί εκφράζουν φόβους να υπάρξει και νέο τσουνάμι!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις