Κόσμος

Τυνησία: Έντρομοι οι τουρίστες φεύγουν μετά το αιματοκύλισμα!

Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο δημοσιογράφος είδε στον πίνακα των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο αυτό, περίπου στο μισό της διαδρομής ανάμεσα στην Τύνιδα και τη Σους, την αναγγελία 13 αναχωρήσεων πτήσεων από τις 23:15 της Παρασκευής ως τις 05:40 του Σαββάτου τοπική ώρα (01:15 ως 07:40 σήμερα ώρα Ελλάδας), κυρίως προς το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και την Αγία Πετρούπολη.

Στις 02:30 (03:30 ώρα Ελλάδας) η ροή των λεωφορείων με ξένους τουρίστες συνεχιζόταν στο αεροδρόμιο Ενφίντα. Στην πλειονότητά τους, οι πτήσεις αυτές ήταν τσάρτερ, με αεροσκάφη ναυλωμένα από την εταιρεία ταξιδίων Thomson.

Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών που είχε αφιχθεί την περασμένη Τετάρτη στη Σους απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ότι το ταξιδιωτικό γραφείο μέσω του οποίου είχε κλείσει τη διαμονή του το κάλεσε “να επιστρέψουν”.

“Έχουμε φοβηθεί, δεν είναι ασφαλής” η διαμονή στην Τυνησία, είπε ένας άλλος νεαρός τουρίστας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης στο ξενοδοχείο Riu Imperial Marhaba, στο Πορτ ελ Καντάουι, 140 χλμ. νότια της Τύνιδας, κοντά στην πόλη Σους, ανήλθε σε 38 νεκρούς, στην “πλειονότητά τους” Βρετανούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Χαμπίμπ Εσίντ, αλλά επίσης και “Γερμανούς, Βέλγους και Γάλλους”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ διορίστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα – «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων
Το επόμενο και οριστικό στάδιο για την επικύρωση του διορισμού είναι η ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας. σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες
Η Κimberly Guilfoyle και πίσω της ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ