Κόσμος

Τυνησία: Διαμαρτύρεται που δεν προσκλήθηκε, ούτε αυτή, στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη

Τη λύπη της που δεν προσκλήθηκε στη διεθνή διάσκεψη για τη γειτονική της Λιβύη που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή (19.1.2020) στο Βερολίνο εξέφρασε η Τυνησία, την Πέμπτη (16.1.2020).

Ο πρεσβευτής της Τυνησίας στο Βερολίνο εξέφρασε την κατάπληξή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle. Η τυνησιακή διπλωματία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δηλώσεις του απηχούσαν την θέση της, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Click4more: Στην Αθήνα ο Στρατάρχης Χάφταρ πριν την Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη!

Η εφημερίδα Le Temps με τίτλο “ακατανόητο”, αναφέρεται στην απόφαση και εκφράζει λύπη για το “σκληρό πλήγμα για τη διπλωματία”.

Αναμένει χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη

Η Τυνησία, η οποία αυτή την περίοδο είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προετοιμάζεται για ενδεχόμενη ροή χιλιάδων πολιτών που θέλουν να γλιτώσουν από τις μάχες στη Λιβύη.

Η χώρα συνεχίζει να μην έχει νέα κυβέρνηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές και του υπουργείου Εξωτερικών ηγείται ο μεταβατικός υπουργός Σάμπρι Μπαχτόμπτζι.

Ο τελευταίος συνάντησε κεκλεισμένων των θυρών τους ομολόγους του που μετέβησαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν για την σύγκρουση στη Λιβύη, κυρίως τον Γάλλο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον Ιταλό Λουίτζι ντι Μάιο.

Click4more: Γαλλία: Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δεν είναι σύμφωνο με το Δίκαιο της θάλασσας!

Ο πρόεδρος Κάις Σαΐντ επανέλαβε την ουδετερότητα της Τυνησίας έπειτα από μια συνάντηση του στα τέλη Δεκεμβρίου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα στηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, απέναντι στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS