Κόσμος

Τζέφρι Ρας: Αποζημίωση – μαμούθ στον Οσκαρικό ηθοποιό για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης! video

Δικαστήριο επεδίκασε αρχική αποζημίωση 850.000 αυστραλιανών δολαρίων (609.000 δολαρίων ΗΠΑ) στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Τζέφρι Ρας.

Ο Τζέφρι Ρας είχε μηνύσει το αυστραλιανό παράρτημα της News Corp για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή δημοσίευσε άρθρα σύμφωνα με τα οποία μια συνάδελφός του σε μια παραγωγή του Βασιλιά Ληρ τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Η απόφαση για τον Τζέφρι Ρας

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι το παράρτημα Nationwide της News Corp και τα άρθρα του δημοσιογράφου Τζόναθον Μόραν στην Daily Telegraph δεν κατάφεραν να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών, θα αποφασίσει αργότερα για περαιτέρω αποζημιώσεις.

«Αυτό ήταν σε κάθε περίπτωση ένα επικίνδυνα ανεύθυνο κομμάτι εντυπωσιοθηρικής δημοσιογραφίας του χειρίστου είδους, του πλέον χειρίστου είδους», ανέφερε ο δικαστής Μάικλ Ουίγκνεϊ στην απόφασή του που ανέγνωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σίδνεϊ.

Ο Ρας, 67 χρονών και σταρ του αυστραλιανού θεάτρου, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ταμπλόιντ της News Corp στο Σίδνεϊ για μια σειρά άρθρων σύμφωνα με τα οποία ήταν στόχος μιας καταγγελίας στον Θεατρικό Οργανισμό του Σίδνεϊ που αφορούσε μια παραγωγή του Βασιλιά Ληρ το 2015.

Υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ», και σε άρθρα που δημοσιεύθηκαν αργότερα, η εφημερίδα ανέφερε πως ο ηθοποιός, στον ομώνυμο ρόλο, είχε κατηγορηθεί από τη συνάδελφό του για ακαθόριστη ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ρας, που έλαβε το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου του 1997 για την ταινία «Ο σολίστας»(“Shine”) και από τότε έχει εμφανιστεί στις ταινίες των «Πειρατών της Καραϊβικής», είπε πως από τα άρθρα άφηναν να εννοηθεί μια μεγάλη διαστροφή ή ανηθικότητα, και πως ο δικηγόρος του επιδίωξε «πολύ σημαντικές» αποζημιώσεις.

«Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Ρας έξω από το δικαστήριο. «Ήταν εξαιρετικά λυπηρό για όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο Ρας ευχαρίστησε τη σύζυγο και τα παιδιά του για την υποστήριξή τους «στη διάρκεια αυτής της ψυχοφθόρας περιόδου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες