Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν σε Ιράν: Ακλόνητα με το Ισραήλ και τους συμμάχους του 

Τζο Μπάιντεν σε Ιράν: Ακλόνητα με το Ισραήλ και τους συμμάχους του 

Με μια φωτογραφία από το πολεμικό συμβούλιο, ο Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στο Ιράν ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητα στο πλευρό του Ισραήλ.

«Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής ασφάλειας για μια ενημέρωση σχετικά με τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι απειλών από το Ιράν και τους συμμάχους του είναι ακλόνητη», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Δεδομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επισπεύσει την επιστροφή του στην Ουάσιγνκτον από την γενέτειρά του, το Ντέλαγουέαρ, όπου βρέθηκε για το Σαββατοκύριακο.

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό. Η επίθεση «Αληθινή υπόσχεση», όπως την ονόμασαν οι Φρουροί της Επανάστασης, «ολοκληρώθηκε» σύμφωνα με το Ιράν, που απείλησε το Ισραήλ ότι αν συνεχίσει, η απάντηση θα είναι πιο σκληρή. 

Νωρίτερα, οι αντιαεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατέρριψαν drones που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με το CNN και ABC επικαλούμενα αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, χωρίς να προσδιορίσουν τον αριθμό των drones ή τις τοποθεσίες όπου καταρρίφθηκαν.

Αμερικανικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones στις επαρχίες Ντεράα και Σουέιντα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, δήλωσαν στο Reuters πηγές ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις