Κόσμος

Τζόνσον: Ένδειξη της ικανότητας των Ουκρανών να αντεπιτίθενται η αποχώρηση των Ρώσων από το Φιδονήσι

Ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα μπορούσε παρά να «πανηγυρίσει» για την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από το Φιδονήσι ή Νησί των Φιδιών.

Σε δήλωσή του ο Τζόνσον ανέφερε πως ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από Φιδονήσι, στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί ένδειξη της ικανότητας της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται.

«Εάν ψάχνατε ενδείξεις για την εκπληκτική ικανότητα των Ουκρανών να αντεπιτίθενται, να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να απωθούν τους Ρώσους, τότε κοιτάξτε αυτό που συνέβη μόλις σήμερα στο Νησί των Φιδιών, όπου και πάλι η Ρωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει θέσεις», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Στο τέλος θα αποδειχθεί αδύνατον για τον Πούτιν να κρατήσει μία χώρα που δεν θα δεχθεί την εξουσία του», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τζόνσον, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ακόμη ότι οι αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας θα φθάσουν στο 2,5% του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος έως τα τέλη αυτή της δεκαετίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ προσέφερε ένα πολυτελές αεροσκάφος στον Ντόναλντ Τραμπ
Το «ιπτάμενο παλάτι» προσφέρθηκε ως «δώρο» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και προορίζεται να χρησιμοποιείται επισήμως από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χτυπάει τη γροθιά του καθώς αποβιβάζεται από το Air Force One στο διεθνές αεροδρόμιο Palm Beach 3