Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τζόνσον σε Ερντογάν: Ανησυχούσα για την ανατολική Μεσόγειο

Τζόνσον σε Ερντογάν: Ανησυχούσα για την ανατολική Μεσόγειο

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με ακόμη έναν ευρωπαίο ηγέτη: τον Μπόρις Τζόνσον

Στο τηλεφώνημα των δυο ηγετών, ο Μπόρις Τζόνσον δεν έκρυψε πως η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο τον ανησυχούσε. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως καλωσορίζει την είδηση πως Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να επαναρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες.

Click4more Ρετζέπ εσύ; «Να κάνουμε την Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και να μην μολύνουμε τα νερά της με νέες εχθροπραξίες»

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε την ανάγκη για ηρεμία και χαιρέτισε την είδηση ότι Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν σε συνομιλίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

 Ερντογάν: Συμφέρον όλων η ηρεμία στην ανατολική Μεσόγειο

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία και η Βρετανία έχουν αμοιβαίο συμφέρον να επιδεικνύουν μια ισορροπημένη, αμερόληπτη στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, να στηρίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία.

Αναφερόμενος στο θέμα των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Αρμενία θα πρέπει να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει σε αυτόν τον ορεινό θύλακα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε έκκληση για ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή αυτή του Νοτίου Καυκάσου.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Λιβύης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης σε αυτή τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις