Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τζόρτζια Μελόνι για σκάνδαλο διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: «Πρέπει να υπάρξει σε βάθος αντίδραση»

Τζόρτζια Μελόνι για σκάνδαλο διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: «Πρέπει να υπάρξει σε βάθος αντίδραση»

Το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό στο Κατάρ έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε Βέλγιο, Ιταλία και Ελλάδα. Στην πολύκροτη υπόθεση -που συνταράσσει Στρασβούργο και Βρυξέλλες-, εκτός από την Εύα Καϊλή, εμπλέκονται και πολλοί Ιταλοί. Θέση για το ζήτημα πήρε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

Στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ αναφέρθηκε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. «Όλο αυτό σκηνικό προκαλεί ανησυχία» δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης (15.12.2022). «Πρέπει να υπάρξει μια σε βάθος αντίδραση, χωρίς ευνοϊκές μεταχειρίσεις, διότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης και των εθνών μας» πρόσθεσε. 

«Θα ζητήσουμε να ρίξουν άπλετο φως στα όσα συμβαίνουν», δήλωσε επίσης η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κατά την ανάκριση του από τους Βέλγους εισαγγελείς ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλη για να μπορέσει να επιστρέψει κοντά στην ανήλικη κόρη τους. Παράλληλα, ο Τζόρτζι φέρεται να παραδέχθηκε ότι ενεπλάκη στο παράνομο αυτό κύκλωμα δωροδοκιών από αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, έστω κι αν θα μπορούσε να ζήσει από το επαγγελματικό του εισόδημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις